Och så ännu en måndag

Igår kom pappa, Sussie, Alicia och hennes vän Josefine hit på födelsedagsfika. Fick jättefina väggljushållare och pengar. Nu är frågan vad jag ska köpa för dom pengarna, är lite velig. Skulle behöva klippa mig, men vet inte om jag klarar av att sitta så länge. Mitt hår är rätt tjockt så det brukar ta sin lilla tid. Sedan vill jag ha en ny vardagsrumslampa, men det är liksom inget måste, så kanske jag ska lägga pengarna på något roligare? Som det nya Donkey kongspelet. Äsch, det återstår att se vad jag köper för pengarna.

Framåt eftermiddagen så åkte vi iallafall ut till Rikards föräldrar med den där feta regnbågslaxen. Den är odlad, så ingen tror att jag trycker i mig massa fisk som kan vara skadligt. Rikards mamma (Elisabeth) tillagade den iallafall och så kom resten av familjen också. Gott som tusan var det! Elisabeth hade bakat en massa gott också och gjort en operatårta. Så gulligt! Fick blommor och en speciell wiikontroll som jag önskat mig så länge. Nu har jag att göra fram till förlossningen haha! Tack så hemskt mycket för allting, det uppskattades verkligen!

Idag är det iallafall ung mammagrupp som gäller. Får vi se ifall det dyker upp några nya människor, annars så är jag den enda som inte fått bebis än. Det betyder alltså att jag kommer vara där själv isåfall. Fast Nellie skulle kanske titta förbi med hennes dotter Metallica. Ska bli så spännande! 

Världens bästa fästman!

Igår så gjorde ju Rikard trerätters till mig. Det var jättemysigt och maten var sååå god! Han kan den där killen! Sådan tur jag har med en man som är så grym på matlagning. Tack för en fantastisk kväll hjärtat, jag älskar dig!


Förrätten. Tarteletter med räkstuvning. Mmmm!!


Varmrätten som bestod utav ugnsstekt kycklingfilé med ris och en supergod sås.


Blev tyvärr inte så bra bild, men han hade gjort en jättefin sallad till varmrätten!


Efterrätten! Hjärtat gjorde han själv med smält choklad.
Hur söt får man bli liksom?Fick en somrig blomma på födelsedagen också. Jättefin är den!

Vecka 36

Bebisen ♥

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.


Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer. Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.
Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.
Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC. Du kan läsa mer om praktiska råd inför förlossningen här.