Härliga dagar!

Nu är vi hemma igen och jag är heeeelt slut. Har haft det supermysigt, men sovit väldigt dåligt. 
 
Jag har extrem spindelfobi och självklart skulle jag inspektera stugan när vi kom dit. Hittade ett par spindlar som Rikard fick plocka bort, men när kvällen kom och vi skulle sova mådde jag verkligen dåligt. Tänk ifall en spindel skulle komma krypandes på väggen vid mitt huvud? Eller ännu värre, tänk ifall det skulle komma en spindel i sängen? Uhhh hemska tanke. Jag vet ärligt talar inte vad jag ska göra åt den här fobin. Den blir bara värre och värre. Kan liksom inte hantera det längre, jag dör nästan av rädsla bara tanken av dessa hemska varelser. Usch fy. Kräks. Jättefjantigt, jag vet. Det är det som är det värsta. Helt ofarliga, men fan så äckliga.
 
Annars var vädret inte det bästa, men det var som sagt mysigt ändå. Riktigt välbehövligt även fast det bara var för ett par dagar. Det var faktiskt i den här stugan jag blev kär i Rikard, för tio år sedan. Galet! Inte varit där sedan dess. Var där med Jesper, Ellinor och Mathias då också. Det väckte en del minnen. Kunde nästan se framför mig hur Jesper satt och blandade korthögen och hur Ellinor och jag smög ut för att smygröka. Länge sedan, men oj vilka tider det var. 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Mot Norrland!

Igår efter förskolan åkte Isabella och jag och shoppade lite. Sedan blev det middag på tastys. Mysigt! Lite mor och dottertid. 

Just nu sitter vi i bilen påväg till Norrland. Rikard, Isabella och jag. Vi ska fiska och bara ta det lugnt. Noll kontakt där. Inget rinnande vatten, ingen dusch och bara utedass. Jag som är livrädd för spindlar kommer ha väldigt svårt för det men vad gör man inte för sin familj. 😉 får se om jag överlever. 

Ha det så bra! Hejdå nappar!

Har pratat en del om att sluta med nappen här hemma. Jag har känt och trott att det bästa är att göra henne medveten om att den dagen kommer att komma. Nu har Isabella bara haft nappen när hon ska sova, men vi har ändå känt att det är på tiden att sluta. 

Igår pratade vi om det igen och jag sa att när Isabella slutar med nappen och blir en stor tjej så kan vi åka och köpa någon rolig vattenleksak. Ett byte helt enkelt. Jag hade inte tänkt att vi skulle ge oss på det på riktigt redan igår då Isabella hade förskola idag. Jag trodde nämligen nätterna skulle vara kaos i flera dagar. Så efter 15 minuter med bara en massa lek i sängen sa jag till Bella att vi kan prova en annan dag. Att hon kan ta nappen om hon vill. Men nej, hon ville inte. Hon skulle minsann sova utan nappen! Så vad säger man då? Det fick ta den tiden det tog helt enkelt.  Efter 40 minuter sov hon. Fattar ni att hon liksom valde det här själv? Så stolt jag är!

Sju imorse vaknade hon och då hade hon sovit hela natten utan ett endaste uppvak. Hon sprang ut och ropade att hon sovit utan nappen. Hon var så glad och stolt min lilla älskling. 

Idag efter förskolan köpte vi en liten tårta, för klart det skulle firas vilken stor tjej hon blivit. Sedan la hon sig utan nappen ikväll igen då och somnade på fem minuter. 

Ja, jag är en mesig mamma som blir så stolt över det här. Måste erkänna att det är lite sorgligt också. Precis såhär kände jag när vällingen rök för ett år sedan. Herregud, min lilla tjej är ingen liten tjej längre. Hon dricker inte välling, använder inte blöja och har nu också slutat med napp. Ååhh! Vart tar tiden vägen?