Ärlighet

Isabella är inne i en period där hon ger komplimanger för allt. I veckan sa hon tex att jag hade en fin tröja på mig när vi var påväg hem från förskolan. Jag hade en stor vinterjacka på mig....(?)

Igår skulle vi bada tillsammans. 

Isabella: vilken fin rumpa du har mamma. 
Jag: vad sa du?
Isabella: vilken fin rumpa du har!
Jag: hahaha tack så mycket!
Isabella: mmm den är så stor!

Hahahaha jaha. Tack för den. 😂

Första advent!

Jag är fortfarande förkyld, men inte så värst farligt längre. Jag var i skolan både torsdag och fredag, och igår kom min pappa och lillasyster Jessica över för lite pepparkaksbakning. Jättemysigt! Sedan stannade min syster kvar när min pappa åkte hemåt. Vi åt middag och när Isabella lagt sig för natten gjorde vi iordning en rosa pantern. Vi fick också sällskap av Nellie. Trevlig kväll och jag slapp vara ensam. Rikard är ju i Danmark men kommer hem nu i eftermiddag. Äntligen! 

Isabella leker jättefint inne på sitt rum nu så jag tänkte passa på att plugga lite. Kom lite efter när jag var hemma de där tre dagarna. 

Hoppas ni alla har haft en trevlig helg och första advent! 
Isabella fick tända första ljuset imorse till frukosten. Eller vi gjorde det tillsammans, men hon var ändå ruskigt stolt efteråt. 

Snart så

Det slog mig precis att det är mindre än en månad kvar till julafton. Tiden går verkligen läskigt fort. 

Isabella pratar väldigt mycket om jultomten nu, frågar när han kommer och sådär. Känns så mysigt att hon ska få uppleva all den här förväntan och spänningen inför jul. Vi har inte ens börjat julpynta ännu, ingenting som har med julen har börjat ännu, ändå är hon väldigt ivrig. Jag är själv väldigt förväntansfull. Inte för min skull, utan för hennes. Vad kommer hon säga om allt? 

Förra julen var hon drygt 2.5 år. Det var spännande, ja. Men hon minns det inte idag. Jag tror att det här blir första julen som hon faktiskt kommer att minnas och uppskatta på riktigt. Ni vet, ha en julkalender. Räkna ner dagar. Få den här känslan av att julafton faktiskt närmar sig. Sedan kanske hon inte kommer minnas just den här julen om 20 år, men jag tror absolut hon kommer minnas den inför nästa jul. 

De flesta av Isabellas julklappar är redan avklarade. Men jag kan inte låta bli att kika i de här leksakstidningarna man får hem. Hon har nämligen ringat in saker hon önskar sig och jag tycker det är så gulligt. Tänk att min stora tjej har suttit vid sitt vita lilla skrivbord, och ringat in leksaker så att jultomten ska veta vad hon önskar sig. När blev hon egentligen så stor?