Juldagen

Juldagen spenderade vi i vanlig ordning hos min pappa i Bålsta. Juldagen är för mig helig, det är nog årets bästa dag. 

Vid 13.30 var vi i Bålsta och då påbörjade jag min Janssons frestelse på en gång. Det är alltid jag som gör den. Det är alltid jag som gör köttbullarna också, men de hade jag som bekant förberett ett par dagar innan med Isabella. Jag gjorde två stycken frozen saffranscheesecake på en botten av krossad pepparkaka också. En vanlig och en glutenfri. Så. Jäkla. Gott. Testa någon gång! 

Iallafall, det fixades och donades med julmat medan barnen lekte så fint tillsammans. Jag var vrålhungrig när vi väl satte oss till bords. Älskar julmat! Så tråkigt bara att jag inte kunde äta av allt. Pappa var i Ungern för ett par veckor sedan och hade köpt med sig massor med ungersk korv. Jag älskar det, men fick snällt avstå. Tur han åker i februari igen, då ska han köpa med sig till mig! 

När alla var mätta och belåtna och maten bordukad så kom tomten igen. Både Isabella och Minella var alldeles lyriska och man kunde verkligen se hur deras ögon glittrade av glädje haha! Älskade flickor. 

Isabella fick återigen massor med fina julklappar. Helt galet egentligen hur mycket hon fått. Då tycker inte jag att Rikard och jag köpte så många till henne men har man två stora familjer som mer än gärna skämmer bort henne så blir det väl lätt så. 😜

Det här året testade vi vuxna något nytt framåt kvällen. Vi köpte minst två julklappar till ett värde av 100 kr (per person) och sedan körde vi den omtalade julklappsleken. Så himla kul ju! Det fanns allt möjligt som vi "tävlade" om. Allt från en 10-lott till ungersk vitlök och paprikapulver, godis, champagneglas, fotbad, uggleprydnader, doftljus, citruspress osv. Nu kom det fram att pappa och Lisa inte riktigt hållt det där med 100 kronors-gränsen, men ändå. 😉 Det var riktigt kul och jag som har så jäkla ont i fötterna var helt besatt av att vinna fotbadet haha. Rikard min käre tog hem den vinsten åt mig! 

Isabella höll sig vaken hela kvällen och vi var hemma vid 23 eller något. Då var hon riktigt trött och somnade så fort hon la huvudet på kudden. Självklart kramade hon om sin katt som hon fick av Jessica och Jesper i julklapp. En såndär utställningskatt i bur med hårfön, borste och allt. Mycket populär blev den julklappen!

Summan av kardemumman - hela julhelgen var fantastisk! 

Julafton

Det var en väldigt förväntansfull liten tjej som vaknade på julaftonsmorgonen. Då pratar jag om Isabella, även fast även jag älskar allt som har med julen att göra. 😉

Vi började med att Isabella fick sitt morgonpaket. Det var en frostkudde med tillhörande pennor som man kunde fylla i själv. Väldigt uppskattad! Även Rikard och jag fick ett paket av Isabella som hon så fint slagit in själv. Det innehöll två pärlplattor som hon gjort. 

Sedan var det dags för grötfrukost. Förra året var vi hos Rikards föräldrar redan till frukosten, men som höggravid och riktigt dåligt med sömn så kände jag att jag kommer inte orka hålla igång i så många timmar. Från morgon till kväll. Så vi var hemma under förmiddagen. Åt frukost och gjorde oss iordning i lugn och ro. Vid 11 var vi dock på väg. 

Sedan följde det vanliga som hör julen till. Jullunch, Kalle anka, fika, tomte, julklappsöppning, sällskapsspel osv. En riktigt trevlig dag. Isabella var så nöjd över dagen! En riktigt lycklig tjej hade vi när vi kom hem igen. 

När vi var hemma igen så fick jag plötsligt en julklapp av Rikard. Vi brukar inte köpa sådant till varandra, vi lägger hellre pengar på att göra saker tillsammans eller så. Även denna jul sa vi att vi inte köper något, men ett par dagar innan jul så avslöjade han att han visst råkat köpa något till mig ändå. Jäkla karl haha! 

Julklappen innehöll iallafall ett presentkort på Yasuragi, ett spa i japansk anda. Det är laddat med pengar så att det ska räcka till ett dagsprogram (8 timmar) för mig och en vän. Fattar ni hur glad jag blev? Hans tanke bakom var så himla fin. 

Han menade på att i februari kommer han vara tvungen att åka bort ett par dagar på jobb, och att jag antagligen kommer behöva komma ifrån hemmet lite när han väl är hemma igen. Så han trodde att en dags avkoppling skulle passa väldigt bra, och så har jag lite av ett kontrollbehov så han tyckte det skulle vara bra om jag även tränade på att vara ifrån lillebror lite. Nu kommer han inte vara speciellt gammal, men ett fel jag gjorde med Isabella som jag inte vill upprepa är att jag faktiskt aldrig tog mig tid för mig själv. 

Det här var bara en idé från Rikard, jag får såklart boka spa:et när jag vill, men tyckte ändå det var så himla fint gjort. Blev så himla lycklig, har nog aldrig fått en finare present haha. Förresten har jag aldrig varit på spa så det ska bli SÅ spännande. 

Gott nytt år!

Igår var det den 30:e december. Dagen då lillebror var beräknad, men än så länge är han kvar i magen. Trots att jag är riktigt riktigt less på att vara gravid nu så är det på ett sätt skönt att han är kvar i magen. Både Rikard och Isabella har nämligen gått och blivit tokförkylda och Isabella har även fått feber. Hur typiskt liksom? 

Idag är det nyårsafton och det blir en väääldigt lugn sådan. Det slog mig också att vi i princip alltid är sjuka under nyår. Nu gör det ingenting då vi ändå inte planerat in något idag, men tidigare har vi fått avboka våra planer ett par gånger pga magsjuka och sådant. Det var typ förra året bara som vi klarade oss från sjukdomar. Knäppt egentligen. 

Men ja, som sagt. Vill helst att lillebror kommer NU men samtidigt är det bästa för honom att hålla sig kvar några dagar till. Så jag ska spendera dagen med en bra bok i soffan. Till middag får det bli en enkel tacopaj med en god sallad och så slänger jag ihop en chokladpudding med färska hallon till efterrätt. Något mer avancerat än så blir det icke. Rikard är sängliggande och jag har egentligen inte mer energi än att jag helst hade velat slänga in ett par Gorbys i micron. 😂

Hoppas ni alla får en fantastisk nyårsafton! Gott nytt år! 

Från förra nyårsafton när vi var hos min pappa i Bålsta. Tänk att vi har en nästan 1-åring nästa nyår. ☺️