En frisk vecka? Eh knappast

I fredags hade Rikard och jag bjudit över några vänner på middag. Vi åt, spelade spel och drack gott. Jag vann när vi spelade. Såklart. Behövde bara informera er om det. 😉

Vi hade barnvakt kvällen till ära. Isabella stannade hos sin farmor och farfar ända till söndag förmiddag, så hon fick riktig kvalitetstid med dem. Det behövde hon, få komma bort lite. Hon har varit så sjuk på sistone och är så trött på att vara hemma. När vi fick hem henne igår hade hon hunnit bli tokförkyld. Hon hostade massor också. Öroninflammation är borta, så nu är det en ny grej som avlöser här. 

Idag vaknade hon upp med feber också, är gnällig och allt är bara fel. Allt är fel för mig med, för jag vet seriöst inte vad vi ska göra! Jag satt och räknade igår, och de senaste 40 dagarna har hon sammanlagt varit frisk 11 dagar. Det är helt sjukt! Är det här verkligen vanligt? Som högst är hon frisk i tre dagar liksom. 

Idag är det jag som för vabba igen, för Rikard har viktiga möten. Känns jobbigt att jag jämt åker på det. Jag förstår att jobbet är viktigt, men min skola är också viktig och jag kommer verkligen efter. Tycker allt är så jäkla jobbigt just nu. Jag blir deppig som bara är hemma och vabbar hela tiden och jag blir deppig när jag kommer efter i skolan. Som att jag bara ska ge upp. Istället kämpar jag på och blir stressad och otrevlig mot min omgivning. Inte såhär jag vill ha det. 

Idag sa Bella att hon faktiskt tröttnat på sin hosta. Hon frågar varför den aldrig lämnar henne ifred och hon frågar varför hon inte kan få gå till förskolan och leka med sina kompisar. Jag har inget bra svar, för jag vet faktiskt inte varför hon är sjuk hela tiden. 

Kan vi ha mögel hemma? Kan förskolan ha det? Kan det vara hamstrarna? Har hon nedsatt immunförsvar? Eller är alla barn såhär? Jag vet inte och återigen känner jag mig så maktlös. 

Längtar till den 6 mars då hon äntligen ska få komma tillbaka till barnläkarmottagningen (väntat i förra veckor redan). En ny utredning tänker jag kräva på henne. Allergitest osv. 

Vet att jag ofta skriver om Isabellas sjukdomar, men det är liksom typ det som händer i våra liv just nu. Sprucken trumhinna

Isabella vaknade fler gånger inatt. Kokhet var hon och sa att hon mådde illa. Sedan gick hon till toaletten och kräktes. Lilla skruttfian. 

Ringde vårdcentralen direkt på morgonen. Väl där konstaterade läkaren sprucken trumhinna. Att det kan gå så fort hade jag verkligen ingen aning om! Men nu har hon fått penicillin så förhoppningsvis mår hon bättre snart. Örat klagar hon inte på längre, så smärtan släppte nog efter att trumhinnan sprack. Men hon har fortfarande feber. 

Rikard är som sagt borta med jobb, men Nellie kommer hit ikväll och kollar på Mordet med mig. Hoppas natten blir okej, för imorgon måste jag plugga en del. Kommer efter massor när jag vabbar..


Jävla skitvinter

Jaha. Torsdag och fredag. Och så måndag. Det var de dagarna Isabella hann med på förskolan innan någon ny jävla skit tog vid. 

När jag hämtade henne idag sa hon att hon hade ont i örat. Tänkte inte så mycket mer på det, ni vet hur barn kan vara. Men när vi kom hem var hon gnällig och upprepade att hon hade ont i örat. Inte likt henne, så hon fick alvedon. Efter det gick det över. 

För en stund sedan vaknade hon och var ledsen för att det gjorde ont i örat igen. Lät som hon hade vätska i örat också. Mer alvedon och nu sover hon gott igen. 

Alltså jag har på riktigt sjuk ångest. Det är så jäkla mycket i skolan och jag vet liksom inte hur jag ska hinna med allt, särskilt inte när vi aldrig får vara friska. Hur ska jag ens ha en chans? Jag mår riktigt dåligt alltså. Rikard åker iväg på jobb i ett par dagar nu, jag har prov och grupparbete som jag inte kan delta i. Känner mig totalt maktlös. 

Jävla skitvinter.