Utvecklingssamtal

Vid 07.30 imorse var vi på Isabellas förskola för utvecklingssamtal - vilket gick jättebra. Tanken var att Rikard sedan skulle köra mig till praktiken, men jag mådde inte bra alls och bad han att istället köra hem mig. Sov sedan i flera timmar men mår fortfarande inte bra. Så typiskt att bli sjuk nu. Fast hellre nu än när vi åker till Cypern kanske. 

Pratade om Isabellas tal på förskolan idag också. De tycker också det har blivit bättre, så det känns väldigt skönt. Hon var ju hos logoped några gånger och vi fick övningar och material med oss hem för att först och främst uppmärksamma henne på S och F-ljud som hon gärna bytte ut till andra (gör fortfarande ibland av gammal vana).

S blev T och F blev P. 

Tex:

Sol=Tol  
Hus=Hut
Mössa=Mötta 
Hiss=Hitt
Fot=Pot 
Fisk=Pisk
Luft=Lupt

Ja, ni fattar.. Men så är det inte längre och hon har även lärt sig att ljuda R för någon månad sedan. Talet är fortfarande inte helt bra, men stora framsteg på väldigt kort tid! Är inte ett dugg orolig och har egentligen aldrig varit, men finns det hjälp att få tycker hag man ska nyttja den. 

Logopeden sa själv att Isabella var efter i talet, vilket vi såklart redan visste. Då menar jag själva uttalen alltså inte hennes ordförråd. Men efter bara några besök och med materialet vi fick med oss har det alltså blivit mycket bättre. Måste vara väldigt skönt för henne då andra har haft lite svårt att förstå henne ibland. 

ZzZzz

Åh jisses alltså vad jag är trött. Har varit en intressant men utmattande dag. Helt slut i både kropp och sinne. Blir en tidig kväll för min del. 

Jag tycker som sagt det är väldigt kul på min praktik. Alla är helt underbara, både brukare och personal. Men jag är van vid studier som jag kan lägga upp lite hur jag vill. Att gå heltid nu tär på en och jag har ingen energi kvar alls när Isabella hämtas på förskolan. Det blir att komma hem, laga middag och sedan i princip bara soffhäng innan det är dags att sova. Riktigt tråkigt, men så ser det ärligt talat ut här hemma hos oss just nu. 

Om 2,5 vecka åker vi däremot till Cypern och sedan blir det ett låååångt sommarlov. Förlorad tid får vi ta igen då. Ska bli så underbart, tänk att sommaren bara är runt hörnet! Fantastiskt!

Lediga dagar

Skönt med långhelg! Men hur fort gick den inte? Så konstigt det där. Men imorgon är det dags för praktik igen. Har nog inte skrivit det, men praktiserar just nu på en dagverksamhet för utvecklingsstörda och funktionsnedsatta. Så himla intressant, trivs väldigt bra faktiskt. Har praktiserat 2/5 veckor nu. 

Efter praktiken i torsdags kom Nellie och Metallica hit. Vi åt tillsammans och sedan gick vi allihopa för att kika lite på majbrasan. Det blev inte långvarigt, det blåste så mycket att röken var överallt. Inte så kul, men barnen fick iallafall se brasan. 


I fredags var vi bara och shoppade en massa till hemmet. Lister, målarfärg, nya kuddar och plädar osv. Isabella fick välja ut några tapetprover till sitt dockhus som vi ska renovera. Hon fick det av sin morfar men är i stort renoveringsbehov. Men det ska bli kul. Det får bli Isabellas och mitt projekt. Men hon får välja ut allt. Hon vill ha ett rosa hus, så att så får det bli! 

Igår var vi i Bålsta hos min pappa. Monica och Minella var där också. Vi var i lekparken med barnen och sedan stannade vi även på middag. 

Igår var nog första gången som Minella visade riktigt intresse för Isabella. De busade massor och man såg verkligen hur fascinerad Minella var över Isabellas bus. Älskade barn. Det blir en fin sommar! ❤️