Mögligt galonställ

Igår var vi i Uppsala för att hälsa på min syster och systerdotter en sväng. Tanken var att köpa ett nytt galonställ till Isabella, men vi ångrade oss sedan. Hon har fodrade galonkläder och hur länge till kan de ofodrade användas? Två veckor? Det är ju ändå oktober snart och skalkläder har hon ju (hennes har dessutom en högre vattenpelare än galon - inte alla som vet att de är vattentäta). 

Galon i all ära när det är jättelerigt och så ute, men jag köper hellre nya till våren faktiskt. Ofodrat galonställ är faktiskt de ytterkläder jag tycker minst om och som väldigt sällan används här hemma. Men på förskolan finns det alltid, men egentligen är det världens onödigaste plagg tycker jag. 

Jaja, anledningen till att vi skulle köpa nya galonkläder var för att häromdagen när regnet öste ner så fick Isabella ha på sig det från förskolan hem. Annars hänger de liksom bara där för att användas på förskolan. När vi kom hem och hon tog av sig dem och jag skulle hänga upp dem på tork så ser jag hur de är alldeles mögliga inuti. Så himla vidrigt alltså. Jag antar att de hängts upp lite tokigt på förskolan utan chans till att torka och så har det helt enkelt börjat växa mögel. 

Så kolla era barns galonställ med jämna mellanrum, för att gå runt med ytterkläder med mögel i är nog inte ett dugg bra. Jag blev riktigt äcklad och är bara så glad över att jag upptäckte det. Även fast det kanske går bort i tvätten så försvinner inte mögelsporer ifall inte alla redan vet det. Så dessa är alltså bara att kasta. 

Trevligt var det i Uppsala iallafall. Isabella, Rikard och jag åt lunch på ett café och sedan köpte vi med oss fika till syster min. Vad Minella växer alltså! Och så förälskad hon är i Rikard. Jag fattar inte varför alla barn tycker om honom haha. Eller jo, jag förstår. Men det hade varit kul om de tyckte mer om mig någon gång. 😂Mysig fredag!

Eftersom jag skulle till studievägledaren idag så tänkte jag att Isabella kunde få en ledig dag och följa med mig. Så kunde vi sätta oss på ett café efter och besöka biblioteket som var stängt sist vi var där. 

Sagt och gjort. Och sällskap av Nellie och Metallica fick vi också! Det blev en trevlig överraskning. 

Först fikade vi lite och vid 10.00 hängde vi på låset till biblioteket. Bara det att det visst inte öppnade då på fredagar utan en hel timme efter. Suck. Andra gången som jag lovat Isabella att gå till bibblan så är det stängt så vi valde att vänta. Det fanns någon rolig klättergrej där som barnen lekte på under den där timmen, så det var inte så farligt ändå. 

10 böcker lånade vi hem. Lite längre varianter. Hälften har vi redan hunnit läsa. Älskar de där stunderna. 
Praktiken

Vid 09.00 imorse hade jag tid hos studievägledaren. Vi pratade lite om min praktik men jag blev inte så mycket klokare av det. Eller klokare blev jag kanske, men jag tycker hela situationen är så himla konstig. 

Jag planerar ju att skjuta upp min praktik. Jag har snart läst hela den teoretiska delen av kursen och kommer således enbart ha en 4-veckors praktik kvar. Men nu är det så att vi vill flytta till större och vi kollar hus även i Bålsta vilket är ett annat län. Så då slog det mig att om vi flyttar till Bålsta så kanske det kommer orsaka problem i framtiden när jag ska göra min praktik. Ni vet, kommuner som inte vill betala osv. 

Så ja, jag kontaktade studievägledaren som pratade med rektorn om detta problem. Han sa att han och rektorn i Bålsta kommer bra överens (okej?) och att eftersom jag då bara kommer ha praktiken kvar så kommer de säkert kunna komma överens om något angående betalningen av praktiken. Men alltså som ni hör känns detta lite riskabelt. Jag tänker inte ha läst en kurs (som förövrigt är skitsvår och jag har kämpat som tusan) för att sedan kanske behöva läsa om den för att jag flyttar till ett annat län. Det är ju helt idiotiskt. 

Så jag sa att om jag låter bli praktiken nu så kan man ju se det som en innestående plats. Jag bara skjuter på den ju, sen ska det väl inte spela någon roll var jag bor så länge jag utför den i Stockholms län. Om jag väljer att göra praktiken nu ändå och misslyckas så har de ju ändå betalat för den men kastat pengarna i sjön. För ja, en praktikplats kostar pengar. Så varför inte skjuta på den tills jag vet att jag kommer klara av den? Jag förstår verkligen inte logiken i det hela. Om Håbo kommun vägrar betala min praktik sen så är ju allt bara bortkastat. 

Så ja, jag vill bara ha ett löfte på att jag kommer kunna göra praktiken utan problem sen. Det är ju helt sjukt annars. Eller.... så får jag väl adressändra i några veckor till mamma eller något om problemet skulle dyka upp kom jag på nu. Kan man göra så tror ni? Isåfall löste sig mitt problem på en gång haha