God morgon!

Lowe och jag gjorde morgon vid 7.30 idag. Rikard sover fortfarande (annars är det faktiskt jag som brukar sova länge haha). Isabella vaknade en halvtimme senare och så åt vi frukost tillsammans medan Lowe satt i babysittern. Där var han nöjd tills jag hann äta upp min macka iallafall. 😉 

Under graviditeten var jag hungrig jämt. Till frukost åt jag gröt och gärna en macka till. Nu får jag tvinga i mig en macka på morgonen, så pass att jag får kväljningar ibland. Känner knappt några hungerkänslor alls och vissa dagar kommer jag på mig själv med att bara ha ätit den där mackan på morgonen. Konstigt det där. Minns att det var likadant med Isabella när hon var nyfödd. 

Jag tycker Lowe sover väldigt bra på natten. Igår åt han vid 20.00, sedan somnade han fort och sov vidare till 00.30 för mat och blöjbyte. Sedan vaknade han igen vid 05.00 för mat och blöjbyte och somnade om till 07.30. Han har hittills ätit ca två gånger per natt. Är medveten om att det kan ändras fort det där så jag passar på att njuta nu. 😉 Isabella sover ungefär 12-13 timmar per natt utan uppvak. Händer verkligen ytterst sällan att hon vaknar och så har det varit lääääänge. 

Hejjjj

Lowe och jag hänger i soffan idag och Isabella och Rikard är iväg och tvättar bilen. Egentligen hade vi tvättid i tvättstugan nu vid 11.00 men något stolpskott tog sig friheten att sno våran tid. Alltså hur respektlös kan man vara? Vi brukar tvätta hemma, men nu har vi samlat på oss massor med tvätt och var verkligen i behov av den här tiden. Nu fanns det tack och lov en tid vid 15 också, men jag sa till Rikard så fort vi vaknade idag att jag vill hitta på något idag. Det sket sig ju, för nu måste vi hålla oss hemma. Jag blir verkligen förbannad på sånt där beteende haha. Rikard skrev en lapp också, hur kul är inte det? 😂

Nåja. Vi var på BVC igår för att mäta och väga. Lowe var nu 55 cm lång (+3 cm) och vikten minns jag inte nu men drygt ett halvt kilo har han ökat i vikt sedan födseln. Haha alltså han är verkligen ett riktigt matvrak. Sådär så vi varit lite oroliga att han faktiskt äter för mycket. Han är drygt två veckor och slukar 150 ml. BVC-tanten sa att det var okej, att det gärna ska finnas mat kvar i flaskan så man vet att han är nöjd, men nu avvaktar vi lite då Lowe börjat kaskadkräkas ett par gånger och har lite magknip. Han verkar rätt nöjd ändå, så jag tror inte han har något direkt stopp oavsett. 😂

Annars så har Lowe fått massor med utslag. Precis som Isabella fick, men Isabella var lite äldre. Hormonplitor tänkte vi, men de sitter så tätt och är så mycket både i ansiktet och i hårbotten så vi bad BVC-tanten (varför säger man tanten? Haha) titta på det och hon höll med oss. En barnläkare skulle komma en halvtimme senare så vi väntade så hon kunde kika lite på det. Hon bekräftade att det var hormonplitor och när det är sådär mycket så kan det vara lite besvärande för dem så vi skulle smörja med mildison. Så det gör vi nu så får vi se om det ger något resultat. 

Japp, så är läget just nu. 

Hängde i lekparken häromdagen. Mysigt att vara hemma allihopa ❤️

Två veckor

Idag blir lillebror två veckor. Det är helt galet, hur kan tiden gå så fort? Min lilla bebis. Allting går jättebra, såhär bra mådde jag inte med Isabella. Med henne mådde jag verkligen riktigt dåligt. Bland annat på grund av amningen som inte ville fungera (hon greppade fel, jag fick såriga bröstvårtor som aldrig ville läka, Isabella fick i sig blod, mina bröstvårtor blev infekterade, fick äta antibiotika osv). Jag gick på amningsmottagning för att få hjälp, men det ville sig aldrig riktigt ändå. Efter ca två månader gav jag upp, vilket jag egentligen borde ha gjort tidigare. Fy tusan vad dåligt jag mådde, hela min kropp ryser när jag tänker tillbaka på den tiden. Ganska sorgligt faktiskt. 

Den här graviditeten fick jag ångest tidigt av bara tanken på att behöva amma. Så tillslut efter en del pratstunder med Rikard bestämde vi oss för att inte ens försöka. Och det är verkligen det bästa valet vi gjort! Jag mår så bra och lillebror är inte låst vid bara mig. Jag måste faktiskt säga att jag mår oförskämt bra. Det är alltså helt nytt för mig så jag njuter verkligen till fullo. Vi njuter till fullo. Både Rikard och Isabella är hemma med oss den första månaden vilket också var ett sååå bra val att göra. 

Förresten har lillebror fått ett namn. Lowe. Ganska kul egentligen, för det namnet stod inte ens med på våran namnlista. Och jag har haft sååå svårt att känna något för alla namn. Men så fort Lowe kommit ut så sa Rikard att det ser ut som en Lowe. Och det gjorde det verkligen. Det kändes så rätt. Min älskade lilla Lowe. 

Men som sagt, allt går jättebra. Lowe äter och sover och bajsar. Inte så mycket mer än så ännu haha! Han har däremot fått magknip de senaste två dagarna, vilket är väldigt jobbigt. Både för oss men framförallt för honom såklart. Igår natt la vi oss vid 23, men Lowe kom inte till ro förrän vid 04.00. Det var riktigt jobbiga timmar. 

Hmm vad mer nu när jag ändå skriver? Jo, Isabella är helt förälskad i sin lillebror och det är så fantastiskt att se. Hon vill alltid vara där han är och när han är vaken pratar och gosar hon massor med honom. Hon vill gärna hjälpa till både med att mata, bada, byta blöja och smörja in osv. Hon är riktigt stolt. 

Lite bilder från dessa dagar: