Mammaträff

Lowes feber försvann ju nästan lika fort som den kom, men hans matvägran är kvar. Från 07.30 imorse till 16.30 hade jag fått i honom ca 100 ml. Annars brukar han äta typ 180 ml var tredje-fjärde timme ungefär. Förstår fortfarande inte, men bara att vänta ut antar jag. 

Idag har vi iallafall tillbringat dagen i Skälby, hemma hos Malin där
massor med andra mammor och bebisar också var. Äldre barn också för den delen. Det var riktigt trevligt och verkligen så kul, för bland annat Malin som vi då var hos umgicks jag med när Isabella var en bebis. Och så har vi fått barn igen! Isabella följde med idag också och deras barn i samma ålder som Bella var också där, så det var skoj. Tänk så fort tiden går alltså, nyss var de bebisar men nu är de fem år och det har kommit ett till gäng bebisar haha. 

Malin hade varit så duktigt och både bakat scones och gjort en pastasallad. Jag hade själv knappt lyckats med det ena alltså haha. 

Vid halv 3 började vi röra oss hemåt och mötte upp Jessica på tåget. Vi tog en snabb fika i Kungsängen och sedan promenerade Isabella och jag hem med Lowe sovandes i vagnen. Två minuter hemifrån vaknade han och var inte glad alls. Skrek som en stucken gris tills vi var hemma och han fick flaskan. 150 ml slukade han, så hoppas hoppas det vänder nu. 


Aldrig mer Danderyds barnakut

PUUHH säger jag bara. Äntligen har jag intagit soffläge. Fotografen var här idag och fotograferade lägenheten. Vi har kämpat som bara den med att hinna med allt. När Ellie och jag kom hem från ikea igår så var Lowe jätteledsen. Han ville inte äta heller så när jag tog över honom (han hade varit kvar hemma med Rikard) så kände jag på en gång att han var jättevarm. Tog hans temp som visade på 38.8. Ringde 1177 som sa att vi skulle tempa honom en timme senare. Han hade fortfarande feber då så efter ännu ett samtal till 1177 så sa de att en läkare måste kolla på honom. Precis som det står överallt, barn under 3 månader med minst 38 grader ska kollas. 

Vi hade verkligen inte tid men var ju såklart tvungna att åka ändå. Bara hoppa in i bilen. Klockan var då 19. 

Jag kan säga som så att jag ALDRIG mer kommer sätta min fot på Danderyds barnakut. Har aldrig någonsin varit med om ett sämre bemötande än där. Fy fan alltså! Rent oprofessionellt beteende från dem allihopa alltså. Jag orkar inte skriva allt, men det första som hände vid dörren när vi blev mottagna:

Hon: jaha så vad har vi här då?
Vi: febrig tvåmånaders. 
Hon: hur länge har han haft feber då?
Vi: nu under eftermiddagen bara. 
Hon: jaha...? Men han äter?
Vi: nej han har inte ätit på hela eftermiddagen. 
Hon: och ni har förstås pratat med 1177? (Här hör man verkligen hur otrevlig hon börjar vara. Typ ger en känslan att hon menar att vi är riktiga stolpskott som är där)
Vi: ja, vi har varit i kontakt med dem två gånger. Det var de som sa att vi skulle åka hit. 
Hon: mmmm (suckar som bara den), såklart de gjorde! Alltså ni ska inte lyssna på 1177 de ger bara skitråd. Det är inget farligt att ha feber, men nu finns ju risken att ni drar med er någonting som faktiskt är farligt härifrån. 

Jag ledsnade tillslut och frågade henne vart hon annars tyckte att vi skulle åka (det är liksom barnakuten man åker till när de är sådär små, trots mindre besvär).

Då blev hon tyst och vi fick sitta och vänta. Det tog två timmar att någon ens tittade på honom. Jag vet att det kan ta tid på en akutmottagning, men ingen tittade ens på honom i 1 sek eller kände på honom hur varm han var eller så. Han är två månader!! Varje gång vi varit på Astrid Lindgrens med Isabella har temp och sådant tagits innan. Checkat allmäntillståndet liksom. Det var en läkare som vi träffade iaf efter de där två timmarna och hon började med precis samma sak. Tala illa om 1177. "Ni ska aldrig lyssna på 1177, jag har fått sitta och lyssna hela kvällen på vilka skitråd de ger". Alltså de sa verkligen så, att de ger skitråd. Rikard ledsnade också och sa att det ju är jävligt svårt för oss att veta och att vi självklart går efter deras råd. Men läkaren bara fortsatte och berättade hur onödigt det var att vi var där, att de inget kan göra (innan de ens kollat på honom). De skulle inte ta några prover alls, för det skulle ändå inte visa något. Två timmar tog det att få veta detta. Att det inget tänker göra. Men hans öron och hals kollades "bara för att". 

När vi återigen sa att han inte äter så frågade läkaren om vi gett Lowe alvedon. 

Jag: nej jag frågade 1177 om jag skulle ge det men de sa att jag skulle vänta tills en läkare tittat på honom. För att veta om febern stiger eller faktiskt går ner. Med alvedon blir det ju "missvisande" menade de. 

Då fick jag veta hur dåliga 1177 är igen och att jag självklart skulle gett han alvedon. Det kändes verkligen som alla där ville förminska en och ens känslor. När jag frågade om inte ens sänkan skulle tas och påpekade att Lowe haft feber för någon vecka sedan också så fick jag värsta läxan i vad en sänka var för något och det skulle ändå inte ge någon diagnos om det var det jag var ute efter. Ville bara be henne hålla käften och berätta att jag mycket väl vet vad en sänka är då jag är undersköterska. Fick även höra igen att feber inte är farligt, alltså inte på det där fina, rara sättet för att lugna oroliga föräldrar utan verkligen otrevligt med suckar och himlande ögon. 

Tillslut fick jag en supp som Lowe skulle få (eftersom vi är så dåliga föräldrar som inte gett tidigare). Denna fick jag ge honom i ett mörkt rum med dörren öppen (för att kunna se något) för det var det enda lediga rum de hade. Ingenting på britsen jag behövde lägga ner honom på eller så, ingenting för att minska smittspridning. Alltså det var så sjukt mycket, så himla otrevliga allihopa. Som sagt, varken Rikard eller jag tänker ta dit våra barn igen. Sämsta skit ever. Vem baktalar ens andra sjuksköterskor och deras råd sådär och suckar som bara den? Så. Jäkla. Oprofessionellt. Trodde nästan det hela var ett skämt först. 

Vi sökte för att Lowe har feber. Men de tog inte ens hans temp! Haha alltså kan inte ens förstå, var helt chockad när vi gick därifrån. 

Men jaja, åter till lägenheten. Vi hann med allt och det är klart nu. Är sååå trött. Lowe har ingen feber längre men han har sovit hela dagen och har inte ens ätit 1/3 av vad han brukar göra. Vet inte vad det är med honom. Kanske hade vetat om vi åkt till Astrid Lindgrens istället. 

ZzZzz kaos

Det är återigen fantastiskt väder och vi är låsta här hemma trots ledighet. Men den här gången beror det inte på sjukdomar utan fotograferingen som sker på tisdag. Vi har verkligen sååå galet mycket att göra. Hur kan man samla på sig så mycket skit under åren? Då är vi ändå inga "samlare", men fasiken vad skit vi haft. Vet inte hur många påsar kläder, väskor och skor vi skänkt bort nu. 

Isabella sov ju som bekant hos sin farmor och farfar i förrgår. Vi rensade då ut allt och igår när vi hämtade henne så åt vi också påsklunch och fikade hos dem. 

Idag har vi bara plockat, plockat och återigen plockat. Och städat. Och torkat. Alltså Isabellas rum...  vad saaaaker hon har!! Tog en halv evighet att plocka bort massa skit bara därifrån. Tyvärr tar allting jättelång tid för de gånger jag lyckats få Lowe att somna själv så har han bara sovit 30 min. Men Rikard har kämpat på ordentligt medans jag mest gått och torkat rent ytor när tillfällen getts. 

Imorgon kör vi stenhårt på det sista, bland annat fönsterputsning. Dessutom ska Ellinor och jag åka iväg på lite shopping. Hon ska hjälpa oss med lite styling, jag är helt värdelös på sådant tyvärr. Älskar att ha det snyggt men är sämst på att se vad som är det. Jag gillar liksom inte själva shoppandet, men om någon säger åt mig vad jag ska köpa så är det mycket roligare. Haha knäppt va? 

Nä vi hörs hörrni. Hoppas ni njuter ordentligt av det fina vädret!

Denna hittade jag i förrådet på mig och Jossi nu under rensningen. Hur kul? Haha mååånga år sedan. 


PS: är eran textstil också olika vid olika stycken? Vet ej varför det blev så? Märkligt..