Twinrix

Fredag idag vilket innebär att Rikard och Isabella är lediga och hemma med mig och Lowe. Vi började dagen med att vaccinera oss inför Thailand. Rikard är redan vaccinerad, men inte jag och barnen. Isabella och jag tog Twinrix och Lowe MPR-vaccinet, som man egentligen brukar ta vid 18 månader.

Isabella tog 5-årsvaccinet utan problem och det gjorde hon även nu. Hon var supermodig och tog sprutan först. Men hon började gråta också vilket hon inte gjorde sist. Men efter att jag fått sprutan förstår jag verkligen henne. Fy fan vad ont det gjorde. Helt seriöst haha! Jag spände hela armen av smärtan och blev alldeles tårögd. Helt galet. Ser inte framemot nästa spruta.

Igår kväll var tanken att Nellie och jag skulle på en föreläsning angående barnuppfostran utifrån Jesper Juuls teori och förhållningssätt. Hade sett framemot det länge, men fick tyvärr ställa in då Rikard satte en matbit i halsen på lunchen och var tvungen att uppsöka akuten. Så himla läskigt, det tog tydligen helt stopp på luft, han kunde inte ens få fram något ljud. Hans kollega fick utföra heimlich-manövern på honom. Helt galet egentligen att det bara är ett litet struplock som ska se till att maten hamnar i matstrupen och inte i luftstrupen. Nu blev det då fel men Rikard mår tack och lov bra, om än lite skärrad. Helt sjukt egentligen, tänk om något sådant händer när man är själv? Nä usch och fy! Så tacksam att han inte var ensam.

Kommentera här: