Juldagen

Juldagen spenderade vi i vanlig ordning hos min pappa i Bålsta. Juldagen är för mig helig, det är nog årets bästa dag. 

Vid 13.30 var vi i Bålsta och då påbörjade jag min Janssons frestelse på en gång. Det är alltid jag som gör den. Det är alltid jag som gör köttbullarna också, men de hade jag som bekant förberett ett par dagar innan med Isabella. Jag gjorde två stycken frozen saffranscheesecake på en botten av krossad pepparkaka också. En vanlig och en glutenfri. Så. Jäkla. Gott. Testa någon gång! 

Iallafall, det fixades och donades med julmat medan barnen lekte så fint tillsammans. Jag var vrålhungrig när vi väl satte oss till bords. Älskar julmat! Så tråkigt bara att jag inte kunde äta av allt. Pappa var i Ungern för ett par veckor sedan och hade köpt med sig massor med ungersk korv. Jag älskar det, men fick snällt avstå. Tur han åker i februari igen, då ska han köpa med sig till mig! 

När alla var mätta och belåtna och maten bordukad så kom tomten igen. Både Isabella och Minella var alldeles lyriska och man kunde verkligen se hur deras ögon glittrade av glädje haha! Älskade flickor. 

Isabella fick återigen massor med fina julklappar. Helt galet egentligen hur mycket hon fått. Då tycker inte jag att Rikard och jag köpte så många till henne men har man två stora familjer som mer än gärna skämmer bort henne så blir det väl lätt så. 😜

Det här året testade vi vuxna något nytt framåt kvällen. Vi köpte minst två julklappar till ett värde av 100 kr (per person) och sedan körde vi den omtalade julklappsleken. Så himla kul ju! Det fanns allt möjligt som vi "tävlade" om. Allt från en 10-lott till ungersk vitlök och paprikapulver, godis, champagneglas, fotbad, uggleprydnader, doftljus, citruspress osv. Nu kom det fram att pappa och Lisa inte riktigt hållt det där med 100 kronors-gränsen, men ändå. 😉 Det var riktigt kul och jag som har så jäkla ont i fötterna var helt besatt av att vinna fotbadet haha. Rikard min käre tog hem den vinsten åt mig! 

Isabella höll sig vaken hela kvällen och vi var hemma vid 23 eller något. Då var hon riktigt trött och somnade så fort hon la huvudet på kudden. Självklart kramade hon om sin katt som hon fick av Jessica och Jesper i julklapp. En såndär utställningskatt i bur med hårfön, borste och allt. Mycket populär blev den julklappen!

Summan av kardemumman - hela julhelgen var fantastisk!