Utvecklingssamtal

Vid 07.30 imorse var vi på Isabellas förskola för utvecklingssamtal - vilket gick jättebra. Tanken var att Rikard sedan skulle köra mig till praktiken, men jag mådde inte bra alls och bad han att istället köra hem mig. Sov sedan i flera timmar men mår fortfarande inte bra. Så typiskt att bli sjuk nu. Fast hellre nu än när vi åker till Cypern kanske. 

Pratade om Isabellas tal på förskolan idag också. De tycker också det har blivit bättre, så det känns väldigt skönt. Hon var ju hos logoped några gånger och vi fick övningar och material med oss hem för att först och främst uppmärksamma henne på S och F-ljud som hon gärna bytte ut till andra (gör fortfarande ibland av gammal vana).

S blev T och F blev P. 

Tex:

Sol=Tol  
Hus=Hut
Mössa=Mötta 
Hiss=Hitt
Fot=Pot 
Fisk=Pisk
Luft=Lupt

Ja, ni fattar.. Men så är det inte längre och hon har även lärt sig att ljuda R för någon månad sedan. Talet är fortfarande inte helt bra, men stora framsteg på väldigt kort tid! Är inte ett dugg orolig och har egentligen aldrig varit, men finns det hjälp att få tycker hag man ska nyttja den. 

Logopeden sa själv att Isabella var efter i talet, vilket vi såklart redan visste. Då menar jag själva uttalen alltså inte hennes ordförråd. Men efter bara några besök och med materialet vi fick med oss har det alltså blivit mycket bättre. Måste vara väldigt skönt för henne då andra har haft lite svårt att förstå henne ibland.