Mögligt galonställ

Igår var vi i Uppsala för att hälsa på min syster och systerdotter en sväng. Tanken var att köpa ett nytt galonställ till Isabella, men vi ångrade oss sedan. Hon har fodrade galonkläder och hur länge till kan de ofodrade användas? Två veckor? Det är ju ändå oktober snart och skalkläder har hon ju (hennes har dessutom en högre vattenpelare än galon - inte alla som vet att de är vattentäta). 

Galon i all ära när det är jättelerigt och så ute, men jag köper hellre nya till våren faktiskt. Ofodrat galonställ är faktiskt de ytterkläder jag tycker minst om och som väldigt sällan används här hemma. Men på förskolan finns det alltid, men egentligen är det världens onödigaste plagg tycker jag. 

Jaja, anledningen till att vi skulle köpa nya galonkläder var för att häromdagen när regnet öste ner så fick Isabella ha på sig det från förskolan hem. Annars hänger de liksom bara där för att användas på förskolan. När vi kom hem och hon tog av sig dem och jag skulle hänga upp dem på tork så ser jag hur de är alldeles mögliga inuti. Så himla vidrigt alltså. Jag antar att de hängts upp lite tokigt på förskolan utan chans till att torka och så har det helt enkelt börjat växa mögel. 

Så kolla era barns galonställ med jämna mellanrum, för att gå runt med ytterkläder med mögel i är nog inte ett dugg bra. Jag blev riktigt äcklad och är bara så glad över att jag upptäckte det. Även fast det kanske går bort i tvätten så försvinner inte mögelsporer ifall inte alla redan vet det. Så dessa är alltså bara att kasta. 

Trevligt var det i Uppsala iallafall. Isabella, Rikard och jag åt lunch på ett café och sedan köpte vi med oss fika till syster min. Vad Minella växer alltså! Och så förälskad hon är i Rikard. Jag fattar inte varför alla barn tycker om honom haha. Eller jo, jag förstår. Men det hade varit kul om de tyckte mer om mig någon gång. 😂